Universitetsroning

Om universitetsroning

Oxford vs. Cambridge, Harvard vs. Yale: roning på universiteterne har lange og stolte traditioner verden over. De seneste år har universitetsroning fået indpas i Danmark og udbydes nu også i København i samarbejde med Roklubben SAS.

• Roning i outriggerbåde, som vi tilbyder med universitetsroning, er kendetegnet ved elegante, kraftfulde og rytmiske bevægelser i lange, smalle og hurtige både. En 8er i fuld fart er den mest æstetiske og sublime form for menneskelig mobilitet.
  • Roning er en utrolig effektiv all-round træning. Du vil øge din generelle kondi markant, styrke alle muskelgrupper, samtidigt med at du vil forbedre dine mentale koncentrationsevner.
  • Roning er ikke blot en udendørssport der forbrænder en masse energi – den vil også tilføre dig energi gennem det sociale samvær inden og uden for båden. Mange oplever det som det perfekte middel mod studiestress. Der kræves ingen bestemt kropstype, og den basale teknik kan læres hurtigt. Mænd og kvinder træner sammen.
  • Du behøver ikke at have roet tidligere. Målet er dog at opbygge et hold som kan dyste om kap med andre universitetshold i Danmark og eventuelt i udlandet. Ønsker man lidt mere uforpligtende rammer er man velkommen til at indmelde sig direkte i klubben som ordinært medlem.

Klubben og klubhuset

Roklubben SAS var indtil 2014 en del af luftfartsselskabet SAS’ personaleforening, men er siden åben for alle. Det er en lille klub med uformelle rammer, glade mennesker og rigtig godt materiel.

• Klubben ligger meget centralt i København i den sydlige del af Islands Brygge tæt ved Søndre Campus.
  • Du kommer til at ro i smukke omgivelser gennem Københavns Inderhavn og Sydhavn.
  • Klubben råder desuden over et hyggeligt klubhus med omklædning, sauna og bad, køkken og bar (hvor en øl koster 10kr).
  • Huset lånes ud til klubmedlemmernes egne arrangementer.

Træning

Træning varer ca. 2 timer og foregår tirsdage kl. 18.00 samt torsdage kl. 17.30. Vi mødes ved Roklubbens klubhus på Rundholtsvej 95, 2300 København. Det er vigtigt at man kommer til tiden. Efter træning hjælper alle med at vaske bådene og stille dem tilbage i bådehallen.

• Om tirsdagen (obligatorisk) træner vi i ”8’er” – den største og mest prestigiøse bådtype, hvor teknikken står i centrum.
  • Om torsdagen (frivilligt) ror vi om kap i inriggerbåde og fokuserer på fysikken og den ro-specifikke fitness gennem forskellige intervaløvelser på vandet.
  • Du vil også lære hvordan man færdes sikkert på vand, hvilke kommandoer der bruges i båden m.m.
  • Er man mere øvet kan man individuelt aftale flere træningsgange eller udflugter i weekenden.

Træningsperiode og infomøde

Vandsæsonen løber normalt fra april til og med oktober. Universitetsronings første træning starter den 7. maj, kl. 18.00. Der organiseres et infomøde inden vi går i gang.

• Der er ingen træning i påskeferien, efterårsferien og juleferien.
  • Om vinteren, dvs. uden for vandsæsonen, træner vi indendørs på romaskiner. Ro-ergometertræning er blevet en stor international sportsgren i sig selv, hvor vi også deltager i en række nationale konkurrencer.

”Kaniner” og det sociale liv

Rosporten er præget af traditioner og festlige ritualer. Nye roere kaldes ”kaniner”. Når man har afsluttet sit grundforløb og har roet tilstrækkelig mange kilometer, bliver kaninerne ”frigivet” og ”døbt” af Kong Neptun ved en særlig ceremoni. Det vil du allerede opnå i din første sæson. Det sociale sammenhold er vigtigt, men man bestemmer selv hvor meget man ønsker at involvere sig.

• I Roklubben SAS kan man deltage i langture (fx Amager rundt), regattaer (med dertilhørende fester) eller besøge vores venskabsklubber (fx British Airways roklub i London eller Lufthansa roklub i Hamborg).
  • Flere gange om året afholdes der fester, fx i forbindelse med standerhejsning, standerstrygning, Skt. Hans og jul.
  • Tirsdage og torsdage er der smørrebrødsbuffet i klubben til rimelige priser efter roningen.
  • I sommermånederne tænder vi grillen hver torsdag. Her kan du tilberede din medbragte mad, og du er også velkommen til tage kæresten med (eller finde dig en ny).
  • Universitetsroere er velkommen til at opfinde deres egne traditioner i Roklubben SAS!

Udstyr og sikkerhed

Brug af robådene, sikkerhedsvest (om vinteren) og alt andet udstyr er gratis for medlemmer. Der er ikke behov for specielt træningstøj, men det skal sidde tæt og være egnet til vejrforholdene. Alle deltagere skal dokumentere at de kan svømme mindst 500m uden pause.

Praktisk/kontakt

Kontingentet for universitetsroere er kun 100kr per måned (175kr for almindelige medlemmer). Der opkræves et indmeldelsesgebyr (engangsbeløb) på 100kr (275kr for almindelige medlemmer). Træner og kontaktperson for universitetsroerne er tidligere landsholdsroer Bjørn Dohrn Petersen, som har mange års erfaring som træner og instruktør fra bl.a. Danmarks førende ro-miljø ved Bagsværd roklub.

Henvendelser per E-Mail via unironing@roklubbensas.dk.

Tilmelding til universitetsroning på: https://www.usg.dk/tilmelding/roning/hold/