Information om Coronavirus

Kære medlemmer

Coronavirus spreder sig i store dele af verden, og lige om lidt kan vi have en pandemi. Problemets omfang skyldes, at virus er meget smitsom, og at der er tale om en ny virus, som ingen er immune overfor.

I Danmark så vi det første tilfælde i forrige uge, og flere er kommet til siden. Som aktiv bruger af klubhuset og ergometerrum bedes du være ekstra opmærksom på dig selv og dine klubkammerater i SAS.

For at dømme op for smitterisiko må du meget gerne følge denne vejledning:

– Har du været i udlandet, uanset hvor i verden, skal du være ekstra opmærksom på dit helbred. Selv milde symptomer efter udlandsrejse bør foranledige, at man bliver hjemme (feber, snue, hoste, ondt i halsen, vejrtrækningsbesvær)

– Coronavirus kan smitte før symptomer viser sig, så er du i tvivl, og har du været ude og rejse i risikoområder, vil vi opfordre til, at du bliver hjemme et par ekstra dage.

– Coronavirus og mange andre vira smitter ved hoste og væskedryp, så sørg for at hoste/nyse i dit ærme (og ikke i dine hænder). Sørg altid for god håndhygiejne.

– Når du har trænet i ergometer, på cykel eller med vægte, skal du tørre ekstra godt af med sprit. Det kan også være en god idé at tørre af, før du tager redskaberne i brug.

– Føler du sig syg, bør du ikke træne og bliv hjemme.

Til sidst vil jeg gerne appellere til folks sunde fornuft, og bede jer om at være ekstra opmærksomme.

Mvh
Bestyrelsen

Ovenstående stammer fra en meddelelse fra DSR til deres medlemmer. Men den gælder naturligvis også i SAS. Tak til DSR for tekstlån og tak til Søren Strange for lægefagligt input.